/
/
Retrat del poeta Francisco Brines

Retrat del poeta Francisco Brines

Carlos Andrés
López del Rey
(Carloandrés)

El poeta apareix en actitud de llegir un poema d'un llibre o paper que sosté a les mans. Els llavis s'estan movent, recitant el poema que està llegint

RESUM
Títol: Retrat del poeta Francisco Brines
Autor: Carloandrés
Data: ca.1950
Localització: Fons de la Fundació
Detalls
Tipologia: Retrat
Tècnica: Llapis sobre paper
Dimensions:
Procedència: Llegat de l'artista
Estat de conservació: Bo. Lleugeres taques del temps
Inscripcions: Signat
HISTÒRIA

El dibuix està fet a la granja on es reunia el grup de joves valencians de la generació del 50 format pels poetes Francisco Brines, Ricardo Defarges (1), Carloandrés i Vicent Puchol. Tots ells eren exalumnes o deixebles del poeta Juan Bautista Bertran S.J. (2), aleshores professor del col·legi dels jesuïtes de València i impulsor de les publicacions de l'Institució Alfons El Magnànim de la Diputació de València (1)

Al llibre "Del Ángel y el Ciprés" Colección Murta. Institución Alfonso el Magnánimo. Valencia, 1950 (col·lecció dirigida pel mateix Bertran amb Arturo Zabala), l'autor dedica sengles poemes "Al dar la Comunión" (Pàg. 25 op.cit) a "Ignacio Corella y Francisco Brines, y en ellos, a sus condiscípulos, mis alumnos" i "Cipreses dormidos" (Pàg. 51 op. cit) "Al pintor Carloandrés López del Rey".

(1) A la "Exposición Nacional de Bellas Artes de 1952" Carloandrés presentà, entre d'altres, un dibuix del poeta Ricardo de Farges (2)

(2) A la "Exposición Nacional de Bellas Artes. Madrid". Carloandrés va concórrer amb un retrat a la secció de dibuix.: 29. —RETRATO DEL P. JUAN BAUTISTA BEVTVAN (sic), S. I. (Lápiz.)

 

Modalitat d'adquisició: Llegat de l'artista
Data d'adquisició: 2019
Modalitat de catalogació: Catàleg raonat Carloandrés
Data de catalogació: 25.07.2023
Bibliografia

(1) Institució Alfons el Magnànim

(1) CATÁLOGO OFICIAL DE LA EXPOSICIÓN NACIONAL DE BELLAS ARTES DE
1950 . MINISTERIO DE EDUCACION NACIONAL. DIRECCION GENERAL DE BELLAS ARTES. BLASS ,S. A . TIPOGRÁFICA NÚÑEZ DE BALBOA, 27. MADRID. Carloandrés va concórrer amb un dibuix del poeta Ricardo de Farges (número 29) i 262. —RETRATO DEL EXCMO. SR. D. DESIDERIO LOPEZ RUYALES (Obra en parador ignorat). En aquest ctàle apareix, per error, com ANDRÉS LÓPEZ (Carlos).—Natural de Sada (La Coruña). Domiciliado en Madrid: Arrieta, 8. Discípulo de Julio Moisés, Benedito y Eugenio Hermoso.

(2) CATÁLOGO OFICIAL DE LA EXPOSICIÓN NACIONAL DE BELLAS ARTES DE
1952 . MINISTERIO DE EDUCACION NACIONAL. DIRECCION GENERAL DE BELLAS ARTES. BLASS ,S. A . TIPOGRÁFICA NÚÑEZ DE BALBOA, 27. MADRID. Carloandrés va concórrer amb dues obres: la número 348. —"BEBEDORES" a la secció de pintura,  i la 61. —"RICARDO DEFARGES" a la secció de dibuix.

Comparteix a les teves xarxes socials:
Facebook
Twitter
WhatsApp
Telegram
LinkedIn