Derhoir, Hélène «Sandy de Beistegui»

Derhoir,

Hélène Aline Léonie

"Sandy Beistegui"
1910
Saint-Gilles, Brussel·les
- 1941
Banys d’Arles, França
Hélène Aline Léonie
Derhoir
(Sandy Beistegui)

Biografia

Pintora, model i ballarina. El 1934 contreu matrimoni amb l’acabalat empresari Miguel de Beistegui d’origen mexicà – era fill de Miguel de Beistegui, aleshores ambaixador mexicà a Bèlgica i fundador del Comitè Olímpic Mexicà – nascut a Brussel·les, per la qual cosa també se la coneixia com Sandy de Beistegui.

El 1935 la parella s’instal·là a Eivissa en una casa de Dalt Vila, al carrer de Sant Lluís. Aquell mateix any ja va participar en l’exposició col·lectiva que celebrà Ebusus amb motiu del 700 aniversari de la conquista catalana, amb dues notes. A l’illa cultivà el dibuix i la pintura: autoretrats, retrats del seu marit i al·lots del barri varen ser els seus temes predilectes.

Eren famoses les vetlades que va organitzar la parella, que el 1936 va abandonar Eivissa a bord del veler «Isabel» juntament amb el matrimoni Selz, per tornar-hi al cap d’un any.

Morí al Banys d’Arles als inicis de la segona guerra mundial, amb tan sols 31 anys. Durant la postguerra el seu vidu va continuar residint a Eivissa.

Llegir més

Exposicions individuals

Llegir més

Cites bibliogràfiques

Llegir més

Hemeroteca

  • Els pintors Vicente i Baer a Eivissa. L´amfitrió eivissenc de Vicente fou el pintor americà Martin Baer, artista que destacà pels seus retrats. Felip Cirer Costa | Eivissa 23.02.2015 | 09:17
Llegir més

Fonts

  • Dossiers d’internés – 109W300 à 109W328. https://www.ledepartement66.fr › uploads › 2020/08 PDF. Pàg. 31 «de Bestegui – Miguel + Sandy – née Derhoir Hélène – 109W304
Llegir més

Obres de l'autor:

Comparteix a les teves xarxes socials:
Facebook
Twitter
LinkedIn