Blog

La Fundació Carloandrés organitza una exposició i subhasta pro damnificats de la DANA de València

Carloandrés, malgrat que nascut accidentalment a Corunya, fou un pintor de família i formació valenciana, abans d’establir-se a Eivissa, on va desenvolupar sa la seva carrera com a artista i professor de dibuix artístic. Aquest fet ens ha sensibilitzat especialment amb el drama de la DANA de València.

Tradicionalment, els artistes eivissencs, almenys durant el segle XX, varen ser sempre solidaris amb totes les causes socials de l’Illa, i per tant ara també ho volíem fer així.

Els pintors i artistes participants en l’exposició i posterior subhasta que han aportat les seves obres de manera absolutament altruista són: Narcís Puget Riquer,i Narcís Puget Viñas (gràcies a la generositat de la família Puget), Adrià Rosa, Anthony Gofer, Antoni Marí «Tirurit», Carles Guasch, Carloandrés (família López Seguí, amb dues obres pròpies i una del pintor català «Gusi»), Diana Bustamante, Ferrer Barbany, Fina Torres, Bonet Vallribera, Júlia Fragua, Júlia Ribas, Margarida López, Marta Subirà (amb una obra de son pare Josep Maria Subirà), Paco Riera (amb un vidre pintat vintage), Patrícia Boned, Toni Pomar, Josep Rosales, Sebastià Candela (amb dues fotografies provinents de l’Institut d’estudis Eivissencs), Joan Ribas (amb una obra d’Utha Wolfarth), Tur Costa (amb una litografia cedida per la família) i Vicent Boïl.

La invitació a participar s’ha estès a més artistes, però per raons de manca de temps n’hi ha hagut que no han pogut arribar a temps, i d’altres no els hem aconseguit contactar amb temps suficient. Hi ha més artistes que haguessin pogut i volgut participar. Els hi demanem disculpes.

La recaptació anirà destinada de forma íntegra a la Fundació Horta Sud, pel suport dels seus programes socials que abasten la totalitat de les poblacions afectades. Entre ells per a tirar endavant amb les següents accions de recuperació dels municipis de la comarca afectats per la DANA:  

  1. Avaluació de les necessitats de les associacions de tota mena, també les culturals, per fer aquesta reconstrucció amb elles. 
  2. Avaluació del patrimoni afectat. 
  3. Plataforma per recollir els testimonis de la catàstrofe. 
  4. Reforçar les accions del Museu per fer pedagogia en la reconstrucció de la comarca. El museu és un recurs per fomentar el pensament crític i parlar de les formes de vida de fa cent anys i pensar com afrontem el futur. Ens possibilita parlar del plàstic, de l’ús de l’aigua, de l’alimentació, etc. 
  5. Reforçar les exposicions temporals del museu per fomentar la cultura dels col·lectius afectats. 

La Fundació Horta Sud prega, així mateix, que li arribi el seu agraïment a totes les persones que d’alguna manera estan fent possible aquesta acció i per suposats a totes les artistes que hi col·laboren. 

Es podran fer pliques durant tot el temps de l’exposició a Sa Nostra Sala, així com de forma presencial, el dia de la subhasta.