Villà a Eivissa mereix un estudi en profunditat, no només per la importància i qualitat de la seva producció eivissenca, sinó també per la influència que el seu estil va tenir damunt l’obra de molts eivissencs, particularment a la pintura del seu amic Carloandrés, als paisatges d’Adrian Rosa, de Ferrer Guasch o del més jove Francesc Riera.
Villà va viure a Eivissa, en períodes perfectament regulats – era un gentleman absolutament metòdic fins al darrer detall en els seus costums – que repartia les seves estances bianuals entre Eivissa i la Pobla de Segur. En un principi s’establí a Santa Eulària, per a després de la guerra baixar a Vila, a la Fonda La Marina, que va ser el seu lloc de residència puntual fins a la sortida de l’illa.
Posteriorment va incorporar Altea a la seva dinàmica. Villà estigué a Eivissa entre 1931 i 1968, en què abandonà l’illa de forma definitiva decebut per la perduda de l’assossec i la pau que ell buscava per treballar.
1977. Exposició Antològica. Galeria Dau al Set. Barcelona
Miquel Villà i Bassols Wikipèdia
Miquel Villà Bassols L’enciclopèdia.cat. Grup Enciclopèdia Catalana
Villà Bassols, Miquel Enciclopèdia d’Eivissa i Formentera
La mirada realista de Miquel Villà. El Museu de Maricel de Sitges reivindica l’art del pintor català, l’obra del qual es troba, sobretot, en mans privades. Llegir.cat. Manel Haro / @manelhc
Fundació Carloandrés
Carrer de Formentera, 1, 4 pis.
07800 Eivissa
Tel: 971917888 / 670 246 326
www.carloandres.eu
[email protected]